Ciorba de fasole

de portiadelumina in Mancaruri de post, 1 Noi 2012 | 3393 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. fasole boabe
  • Morcov
  • Ardei roşu
  • Ardei verde
  • Ardei galben
  • Foi dafin
  • Piper boabe
  • Ceapă
  • Bulion
  • Ţelină
  • Sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole:

M-am hotârât să fac pentru vineri o ciorbă de fasole. E un fel de mâncare după care unii aleargă iar alţii se fac că nu vor să o vadă. În fine, de gustibus et coloribus non disputandum. Reţete sunt multe, eu o fac aşa cum îmi place mie, şi chiar îmi place.

Aşadar fasolea se pune la umflat în apă călduţă până când boabele pleznesc (dacă fasolea este bună). Se aruncă apa, se pune altă apă şi se firbe odată (eventual cu un pic de bicarbonat când dă în fiert), după care se aruncă apa şi se pune din nou apă curată pentru fiertura finală. 

Cât timp se fierbe prima dată se curăţă ceapa, morcovul, ardeii şi ţelina. Se toacă cubuleţe (eu parte din rădăcinoase dau şi prin răzătoare) şi pregătesc pentru fiert. 

Când a dat în clocot se pun legumele tocate şi piperul dimpreună cu foile de dafin şi se sare (de sare se poate potrivi şi spre final).

Când boabele sunt fiete de ajuns de bine se poate pune un pic de busuioc şi se pune bulionul (roşii tocate când suntroşii proaspete). La final se pune pătrunjelul şi se mai lasă la fiert doă-trei minute.

Acum la final vă spun că îmi place tare mult această ciorbă pe care o servesc cu orice fel de murături ori cu ceapă.

Poftă bună să aveţi şi nu uitaţi, sunt nebucătar :))

p.s Niciodată nu-mi iese bine poza finală. Ori e aparatul de vină, ori aburul ori cel care face pozele :D>:D<

TIPS-URI

1

Busuioc

2

Pătrunjel verde

3

Bicarbonat

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (50)

Valclaudia 1

03.11.2012, 09:27

Fara strop de grasime... vreau si eu o portie,Padre!

portiadelumina 1

03.11.2012, 10:38

Chiar nu am pus pic de grăsime ori ulei Claudia. E nesleită, cum se zice pe la noi Cu mare plăcere
Mulţumesc

Ligia Bxl 1

13.12.2013, 09:49

buna ciorbica

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole de post acrita cu tarhon